MD-JohanGoossens-422_cMerlijn-Doomernik-974x520

‘Als je eerlijk bent, luisteren ze wel’

(de Volkskrant) Radicalisering, drugs, schulden: er is haast een superleraar nodig om al dit soort problemen te begeleiden. Johan Goossens (32), docent en cabaretier: ‘Jemoet ze niet in huis nemen.’

zokrijgtdepolitiekerlolin

(de Volkskrant) Buitenlandse cabaretiers hebben zich in de politieke arena gewaagd en blinken uit. Zou ook de Nederlandse politiek ervan opfleuren?

 

koenders

‘We hebben overtuigend bewijs’

(de Volkskrant) Lopend Vuur: Hoe nieuws zich verspreidt: aanslag

Het nieuws: Rusland zou opdracht hebben gegeven voor een aanslag in Oekraïne op een Nederlandse regeringsdelegatie. Wat opvalt: De berichtgeving is eerst relatief stellig en wordt pas later voorzichtiger.

 

 

Winnen van de securocraten

chakrabarti

(de Volkskrant) Mensenrechten: de permanente noodtoestand in het Westen

Sinds de Snowden-onthullingen ziet de Britse activiste Shami Chakrabarti de stemming omslaan. ‘Veel mensen worden wakker.’

 

Xyza-Cruz-Bacani-Projects-Occupy-Central-Hongkong-004

Waarom alles Occupy heet

(de Volkskrant) Protestbeweging – Gelijke middelen, andere doelen

Maskers, tenten, pleinen: demonstranten tooien zich overal met dezelfde symbolen. Maar van een wereldbeweging is geen sprake. Occupy Hongkong wil niet eens meer lijken op Occupy Wall Street.

Wijze raad voor Sarkozy

nicolas-sarkozy-1287923453

(de Volkskrant) Een paar jaar hield hij zich politiek koest, maar Nicolas Sarkozy kan het toch niet laten. Hij wil terugkeren in de politiek. Is dat wel zo verstandig? Wat is het geheim van een goede comeback?

 

timmermans

Super, die commissaris

(de Volkskrant) De portefeuiIleverdeling voor de Europese Commissie is nog gaande, maar in de lidstaten wordt al volop gejuicht over het behaalde resultaat. Verliezen is geen optie.

No more posts.