Kom maar binnen met je geld

Manuel Fuentes

tumblr_nvtjmaX27Q1s5qhggo1_1280

Photo's by Manuel Fuentes

Photo’s by Manuel Fuentes


(Folia) Een kamer vinden in Amsterdam is geen pretje. Grote investeerders ontdekken nu de Amsterdamse studentenwoningmarkt en leveren zo een belangrijke bijdrage aan het oplossen van het kamertekort. Iedereen is blij. ‘Zolang het puntensysteem maar wordt nageleefd.’

‘Het idee van het gebouw was om het letterlijk open te houden voor de stad, nauwelijks deuren dus,’ zegt een 24-jarige student psychologie, die liever anoniem wil blijven. Hij woonde een jaar in de Weesperflat en beschrijft hoe de flat een zooitje werd met muizen, overal afval en zo nu en dan een brandje. ‘Mijn huisbaas wilde per se weten uit wat voor milieu ik kwam om te bepalen of ik de kamer mocht hebben,’ zegt de Amsterdamse student Meike van Dam. ‘Hij wilde weten wat mijn ouders deden en wat ik studeerde.’

 

Respond to Kom maar binnen met je geld

Leave a reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.