Herfst/winter 2016, een selectie

(Folia) Toen HvA-student Pari Ibrahim twee jaar geleden hoorde dat haar familie in Irak werd uitgemoord, besloot ze alles opzij te zetten om te helpen. Nu is ze een van de belangrijkste voorvechters van het lot van de yezidi’s. ‘Wie van mijn school kan zeggen: ik heb net Ban Ki Moon ontmoet?’

De duistere race om de nobelprijs

(Folia) Als vanaf maandag de winnaars van de Nobelprijzen bekend worden gemaakt, is dat het slotstuk van ruim tien maanden overleg achter de schermen. Niemand weet hoe het precies gaat. Hoe maak je kans op de Nobelprijs? ‘Het blijft compleet subjectief.’

 

Bijlmer in de herkansing

(Folia) Met vallen en opstaan bouwt Peter Dautzenberg, docent bouwkunde aan de HvA, met hulp van studenten aan de nieuwe Bijlmer in Amsterdam- Zuidoost. Nog steeds moet hij knokken om enkele oude gebouwen te redden. ‘Het stadsdeel zei: dat is toch lelijk?’

‘noem het geen referendum’

(Folia) Het werd met enthousiasme gepresenteerd en verwelkomd: een referendum over het bestuur van de UvA, naar de wens van de Maagdenhuisbezetters. Maar krap een week na de aankondiging willen betrokkenen het liever geen referendum meer noemen.

wilders heeft het laatste woord

(Folia) Het zal voor velen een principiële zaak zijn om PVV- leider Geert Wilders voor zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraak te vervolgen, uit UvA-onderzoek blijkt dat Wilders er electoraal garen bij zal spinnen.

 

Respond to Herfst/winter 2016, een selectie

Leave a reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.